Nieuws
498813
Nieuws

Positief nieuws

Ontroerend:14-jarige transgender krijgt verrassing van haar leven

Al sinds haar jeugd wil de 14-jarige Corey niets liever dan een meisje zijn. Als haar moeder haar dan op een dag verrast met haar allereerste hormoonbehandeling, houdt het meisje het niet meer droog.

Corey kwam veertien jaar geleden ter wereld als jongen, maar wil al vanaf kleins af aan niets liever dan een meisje zijn. "Corey hield als kind al van jurken en hoge hakken", vertelt haar moeder aan BuzzFeed. "Op 11-jarige leeftijd vielen alle puzzelstukjes op hun plek toen Corey een video zag van een transgender. 'Mam, dat ben ik. Ik ben ook een meisje', is wat ze zei."

Van jongen naar meisje

Heel langzaam kroop Corey uit haar schulp. Al was dat niet altijd even makkelijk. Zo werd ze in haar jeugd veel gepest omdat ze nog niet het uiterlijk had van een meisje. Om haar dochter een handje te helpen, schoot haar moeder Erica te hulp. Ze ging op zoek naar een dokter die haar dochter kon helpen bij de transformatie naar een vrouw.

Corey's puberteit werd rond haar elfde uitgesteld met een implantaat en als ze de leeftijd van veertien zou bereiken, zou ze ook mogen beginnen met hormoontherapie. Twee jaar lang wachtte Corey op dat grote moment "We wachtten, wachtten en wachtten ... het leek wel een eeuwigheid", vertelt moeder Erica.

 

Grote moment

Tot dat grote moment, onlangs, eindelijk daar was. "Ik werd gebeld en kreeg te horen dat de hormoontabletten klaar lagen bij de apotheek. Het was zo onwerkelijk. Ik zocht naar dé perfecte manier om het Corey te vertellen. Ze wachtte al ruim twee jaar op dit moment en nu was het eindelijk zover."

Het meisje wist ook niet wat haar overkwam toen ze de hormonen tevoorschijn toverde uit een doos die ze van haar moeder cadeau kreeg. Ze barstte in tranen uit. "Ze vloog me in de armen. We waren allebei helemaal ondersteboven. Zoveel liefde had ze mij nog nooit gegeven. Een moment van puur geluk. Dit was hét kantelpunt in haar leven, dat beseften we op dat moment allebei ... ", aldus haar moeder.