Nieuws/Buitenland
498838
Buitenland

Vader wurgt dochter om geheim vriendje

DARMSTADT - Een 19-jarig meisje is op gruwelijke wijze vermoord door haar eigen vader. De tiener werd betrapt toen ze condooms stal om seks te hebben met haar geheime vriendje. Dat werd haar fataal.

De uit Pakistan afkomstige Lareeb Khan, die met haar gezin is in het Duitse Darmstadt woonde, had volgens haar vader de familie "onteerd" door seks te hebben met een man. Het Islamitische stel had gehoopt hun dochter uit te kunnen huwelijken, waardoor ze geen relatie met iemand anders mocht hebben, melden Duitse media. Ze had haar ouders uit angst dan ook niets verteld over haar vriendje, maar viel door de mand toen ze in een winkel voorbehoedsmiddelen stal.

Haar 51-jarige vader Asadoellah Khan kon het niet verkroppen en wurgde zijn dochter diezelfde dag nog met zijn eigen handen. Moeder Shazia (41) greep daarbij niet in en is daardoor medeplichting aan de gruwelmoord. Na de moord zette het echtpaar het lichaam van hun dochter in een rolstoel om haar in een bos te kunnen dumpen. Lareeb werd een dag later gevonden door een voorbijganger.

Beide ouders staan in het Duitse Darmstadt terecht voor de eerwraakmoord op hun dochter. De man heeft bekend en spijt betuigd. ,,Als ik het allemaal ongedaan kon maken, zou ik dat doen."