Nieuws/Binnenland
498839
Binnenland

Doneer en maak kans op een zeiltocht en nog veel meer

Van Dijk wil vliegend naar Tokio

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat het zeiler Jolbert van Dijk.

De 22-jarige Van Dijk heeft zijn pijlen gericht op de Olympische Spelen van 2020. Hij zet alles in het werk om dan in Tokio voor Nederland uit te mogen komen in de 49er klasse en is inmiddels door het watersportverbond geselecteerd voor een speciaal programma. Dit moet hem klaarstomen voor zijn grote Japanse droom door minimaal vier keer per week op het water te oefenen, gecombineerd met veel kracht- en conditietraining.

Van Dijk kent al de nodige hoogtepunten in zijn carrière, zoals derde op het WK Laser 4.7 (onder 18 jaar), derde op het WK F18 jeugd (onder 23 jaar) en zevende op het WK 49er FX (onder 24 jaar).

Om zichzelf verder te ontwikkelen en voor te lopen op de andere zeilers wil Van Dijk graag een Moth aanschaffen. Dit is een eenpersoons vliegende boot.

Een tweedehands Moth kost ongeveer 16.000 euro en daarom kan Van Dijk, die ook nog studeert, het niet zelf betalen. „De bond ziet zeker de meerwaarde van deze aanvulling, maar heeft niet de mogelijkheid om me hiermee te helpen”, aldus de zeiler.

Doneer daarom aan Van Dijk en maak kans op één van de vele tegenprestaties die hij aanbiedt. Zoals een lidmaatschap van zijn Club van 100, meezeilen op een zeiljacht, abonnement op zijn nieuwsbrief of een gesigneerde fotokaart.

Ga om Van Dijk te ondersteunen naar talentboek.nl, klik op Talenten en vul dan zijn naam in het zoekveld in.