Nieuws
498858
Nieuws

Miljoenen euro's verspild aan Spectre

Om de nieuwe James Bond-film Spectre zo spectaculair mogelijk te maken, is niet gelet op de kleintjes. Zo sneuvelde tijdens de opnames al een bedrag van 32 miljoen euro aan gecrashte sportauto's.

Tijdens de opnames Sam Mendes Spectre zouden maar liefst zeven van de tien speciaal ontworpen Aston Martin DB10 sportauto's zijn gesneuveld. Volgens de Britse Daily Mail  zou er in totaal voor een bedrag van 32 miljoen euro aan auto's zijn gecrasht voor de nieuwe James Bond film.

Voor de 24e Bond productie werden er onder meer opnames gemaakt in Londen,Rome, de Oostenrijkse Alpen, Marokko en Mexico. Na de opnames van de wilde auto-achtervolging in een van de drukste verkeersaders van Rome (langs de oevers van de Tiber) werd al voor miljoenen euro's aan auto's afgeschreven.

"We hebben voor vele miljoenen ponden gecrasht in Rome toen we met een topsnelheid van 180 kilometer per uur het Vaticaan binnen reden. We hebben de hele nacht opnames gemaakt voor 4 seconden film," aldus stuntcoördinator Gary Powell.

Het totale prijskaartje van Spectre wordt geschat op ruim 300 miljoen euro. Daarmee zou Spectre een van de duurste films ooit zijn.

De nieuwe James Bond-film is vanaf 5 november in de Nederlandse bioscopen te zien.