Nieuws
498862
Nieuws

Farmville-bedenker weg bij Zynga

Gamesontwikkelaar Mark Skaggs, vooral bekend als bedenker van de ooit extreem populaire online game FarmVille, is vertrokken bij ontwikkelstudio Zynga. Dat blijkt uit een uitgelekte interne memo van directeur Mark Pincus die in handen is van GamesIndustry.biz.

FarmVille werd al snel na lancering dé melkkoe van Zynga en de inkomsten uit het gratis te spelen spel stuwden het bedrijf naar grote hoogtes. Spelers kunnen door te betalen bepaalde acties in de game versnellen. Zo moeten ze normaal gesproken wachten tot bepaalde gewassen geoogst kunnen worden, maar na een micro-transactie kan dat al meteen gedaan worden. Het betaalmodel werd door duizenden games overgenomen.

Helaas voor Zynga wist het bedrijf niet een spel te maken dat een dergelijk succes werd en dus volgden in de jaren na de groei de nodige ontslagrondes en kantoorsluitingen.

Het is niet bekend wat de concrete reden is voor het vertrek van Skaggs. Bij Zynga maakte hij na Farmville ondermeer ook CityVille en Empires & Allies, die beide het - naar FarmVille-standaarden - redelijk deden.