Nieuws
498887
Nieuws

Laser vervangt scheermes

Een Amerikaans bedrijf zegt een nieuwe milieuvriendelijke manier van scheren te hebben ontwikkeld. Het mesje wordt daarbij vervangen door een laser.

De Skarp ziet er uit als een normaal wegwerpscheermes, alleen zit op de plaats waar normaal het mesje zit nu een kleine laser. Volgens de makers heeft de nieuwe manier van scheren tal van voordelen. Zo kun je je niet meer snijden en behoort ook jeuk en huidirritatie tot het verleden. Verder heb je geen scheerschuim meer nodig en geeft het apparaat een glad scheerresultaat. Daarnaast wijzen ze er op dat het nieuwe apparaat milieuvriendelijk is, omdat het een einde maakt aan de berg wegwerpmesjes.

De Skarp Razor is nog geen werkend product. Via KickStarter hebben de makers echter al meer dan een miljoen dollar opgehaald en ze beloven de eerste exemplaren in maart 2016 te versturen. Aan het mesje hangt een prijskaartje van $159. Het laserscheerapparaat werkt op AAA-batterijen die elke maand vervangen dienen te worden. De makers beloven dat de laser zo'n 50.000 uur meegaat.