Nieuws/Binnenland
498893
Binnenland

Mansveld wacht pittig debat over ProRail

DEN HAAG - Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) moet dinsdag in de Kamer uitleggen hoe zij de problemen bij ProRail wil oplossen. Ze zal vrijwel zeker een motie van wantrouwen aan haar broek krijgen, maar houdt vermoedelijk de steun van een meerderheid van de Kamer.

De spoorbeheerder kampt met tekorten en kostenoverschrijdingen. Een deel van de oppositie vraagt zich af of Mansveld de problemen wel kan oplossen. De SP liet eerder weten dat de staatssecretaris beter kan opstappen, terwijl de PVV dreigt met een motie van wantrouwen als Mansveld niet met de juiste antwoorden komt.

ProRail meldde recentelijk dat het een financieel gat heeft van bijna een half miljard euro voor de projecten van 2018-2028. Ook bleek de verbouwing van Utrecht CS 53 miljoen duurder uit te vallen.

Mansveld liet maandag weten dat er geen signalen van financiële chaos bij ProRail zijn. President-commissaris Hans Alders van ProRail vindt dat er de afgelopen tijd een "volkomen overtrokken" beeld is geschetst van de problemen bij het staatsbedrijf.