Nieuws/Opmerkelijk
498918
Opmerkelijk

Miraculeuze transformatie van zwerfhond

UDAIPUR - Wonder boven wonder is een zwaar toegetakelde zwerfhond uit India binnen twee maanden geheel opgeknapt tot een gezonde hond. Het beestje leed aan schurft, was uitgedroogd en zeer vermagerd, maar door de redding van Animal Aid ziet hij er nu uit als een compleet andere, vrolijke hond.

De hond werd langs de kant van de weg gevonden in Indiaas dorp Udaipur. Het leek alsof hij de hoop had opgegeven volgens de dierenreddingsorganisatie Animal Aid. Vrijwilligers moesten het arme dier met een net vangen omdat hij zo bang was voor mensen. Animal Aid maakte een filmpje van de hond, waaruit bleek dat de hond in levensgevaar verkeerde. "We konden het niet riskeren om een andere dag terug te keren", zegt een van de vrijwilligers.

Gelukkig knapte de hond snel op van de schurft in een dierenasiel en na tien dagen intensieve medische behandeling was zijn huid geheel hersteld. Het beestje was echter nog steeds uitgeput en naar binnen gekeerd.

Twee maanden later is de hond echter getransformeerd tot een bjizonder vrolijke en vriendelijke hond. Hij kwispelt uitbundig met zijn staart, knuffelt met mensen en speelt met de andere honden in het dierenasiel.

Het filmpje dat Animal Aid heeft gemaakt is een hit op internet. De video is inmiddels al 650.000 keer bekeken op YouTube.