Nieuws
498940
Nieuws

Presentator snapt woede Jan Slagter

Gordon mengt zich in Televizier-rel

Gordon snapt dat MAX-baas Jan Slagter verbijsterd is over de nominaties van de Televizier-Ring. Zijn goed scorende programma's hebben hem ook nog geen enkele prijs opgeleverd.

Gordon belandde met Gerard Joling met het programma Geer & Goor: effe geen cent te makken vorig jaar net niet in de topdrie van de Gouden Televizier-Ring. "Ik begrijp Jan Slagter wel, vorig jaar exact hetzelfde gevoel. 2 miljoen kijkers, het eenzame ouderen-probleem aan het licht gebracht en dan niet bij de laatste drie... Tja, dan moet je je een waardig verliezer tonen maar dat is moeilijk als je iets met heel je hart hebt gemaakt", schrijft de zanger/presentator op zijn Facebookpagina.

Slagter, baas van Omroep MAX, liet gisteren na de bekendmaking van de genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring - SynDROOM, Expeditie Robinson en het relatief onbekende StreetLab - geen spaan heel van het stemsysteem rondom de tv-prijzen.

"Nog vol ongeloof, Heel Holland Bakt is niet genomineerd. Een programma waar meer dan 2,3 miljoen mensen naar kijken en hoge waardering krijgt!! Stemmen is achterhaald en voor ouderen zeer gebruiksonvriendelijk."

"Wij overwegen sterk om onze programma's niet meer mee te laten doen aan deze verkiezing. Benieuwd naar de leeftijdsopbouw van de 'stemmers'."

Achterhaald

Kijkcijferkanon Gordon - die ook nooit werd genoemd als 'beste tv-man' voor een Zilveren Televizier-Ster - valt hem bij. "Vorig jaar drie programma's boven de 2 miljoen maar dat is geen graadmeter denk ik. Soms denk ik dat die systemen helemaal achterhaald zijn ook wat betreft de kijkcijfers, in deze tijd van social media en internetcultuur moet er toch een ander 'eerlijker' systeem zijn die een veel beter beeld geven van iemands populariteit?""Ach, ik heb me er bij neergelegd, ik heb geleerd dat een prijs eigenlijk niet zoveel zegt maar de waardering van het publiek op straat en gericht naar jou vele malen belangrijker is." Om daaraan toe te voegen dat na zijn ernstge ongeluk op vakantie op Mykonos deze zomer, het 'trouwens al helemaal niet meer belangrijk is'.