Nieuws
498955
Nieuws

Sonos onthult vernieuwde Play:5

Sonos heeft de Play:5 onder de loep genomen en de speaker zowel van buiten als binnen flink aangepast. Volgens het bedrijf stond het personeel te trappelen van ongeduld om de inmiddels alweer zes jaar oude Play:5 te mogen vernieuwen. De vernieuwde speaker zal later dit jaar verschijnen.

De nieuwe Play:5 moet ervoor zorgen dat de muziek die je beluistert nog dichter bij de oorspronkelijke opname ligt, via drie midwoofers en drie tweeters. Aan de buitenkant zijn de fysieke knoppen vervangen met touchknoppen. Door hierop te tikken met jouw vingers verander je de volume, pauzeer je de boel en ga je naar het volgende nummer.

De speaker kan liggend of staand geplaats worden, waarbij sensoren de functies van de touchknoppen zich automatisch aanpassen aan de positie. Met twee Play:5's creëer je stereogeluid, waarbij Sonos belooft dat er niet slechts één perfecte plek zal zijn waar je het beste de muziek kunt ervaren. Het kamervullende geluid moet zorgen voor balans zodat je ook op andere plekken in de ruimte kunt genieten zonder dat te horen is welke speaker het dichtste bij staat.

De nieuwe Play:5 is standaard leverbaar in matzwart en matwit voor €579.

Trueplay

Naast een nieuwe speaker introduceert Sonos later dit jaar ook Trueplay. Deze nieuwe optie in de software stelt gebruikers met een simpele instructie in staat hun bestaande Sonos-speakers te tunen voor een betere geluidskwaliteit, waar de speaker ook staat.

Het systeem analyseert - met behulp van de Sonos-app, de iPhone- of iPad-microfoon en een door de Sonos-speakers speciaal uitgezonden toon - hoe het geluid in elke willekeurige kamer terugkaatst via muren, meubels, glas en andere oppervlakken. Daarna tunet Sonos de speaker zo dat de muziek optimaal klinkt voor die specifieke ruimte.

"Trueplay is een revolutionair systeem. Muziekliefhebbers kunnen er nu van uitgaan dat zij hun favoriete muziek horen exact zoals de artiest het heeft bedoeld. Ongeacht de akoestiek van de kamer of de plek van de speaker", aldus John MacFarlane, CEO van Sonos. "Eindelijk is er een eenvoudig, betrouwbaar proces dat zorgt voor luisterplezier van studiokwaliteit in elke kamer bij jou thuis."