Nieuws
498963
Nieuws

Google schroeft app-grootte Android op

MOUNTAIN VIEW - Google staat het ontwikkelaars voortaan toe om Android-apps van 100 MB in de Google Play Store te zetten. Op de officiële Android-ontwikkelaarsblog laat het techbedrijf weten dat de grens van 50 MB, die het bedrijf tot maandag hanteerde, niet meer van deze tijd is.

Overigens raadt Google ontwikkelaars aan niet meteen de grens op te zoeken. Hoe kleiner de app, hoe beter, zo luidt het devies. Volgens Google moeten ontwikkelaars met een paar dingen rekening houden als ze een app maken. Zo zijn mobiele datasnelheden lang niet overal om over naar huis te schrijven, zijn er in veel landen limieten aan het aantal te downloaden MB's, werken kleine apps nou eenmaal vlotter en zijn kleine apps sneller te installeren.

Voor wie denkt: 'maar ik zie apps van meer dan 1 GB in de Google Play Store staan', dat klopt. Waar de maximale grootte van een app-bestand (APK-bestand) nu 100 MB is, mogen ontwikkelaars ondersteunende bestanden meesturen van maximaal 4 GB. Dat laatste getal is overigens ook de maximale grootte van iOS-apps in de App Store van Apple.