Nieuws
498968
Nieuws

Lezersreacties Waar kampeert u het liefst?

Kampeerparadijsjes!

Honderden inzendingen kwamen er binnen op onze vraag waar u het liefste uw tentje opzet of de caravan of vouwwagen plaatst. Op deze pagina vindt u een kleine selectie. Ga naar www.reiskrant.nl voor meer.

Een onbewoond eiland

De familie Van Gils uit Breda heeft zo'n geweldig vakantieplekje, dat ze hem bijna niet willen delen. Voor de derde keer zijn ze naar het merengebied rondom Arvika in het midden van Zweden geweest. Een tiendaagse vakantie bestaande uit kanovaren en wildkamperen. "Niets kan tippen aan kamperen op je eigen onbewoonde eilandje met iedere avond een kampvuur. Bij het verlaten van de tent heb je uitzicht over een prachtig zwemwater. Een zelf gegraven toilet, een keuken in de vorm van een rots en een in een boom hangende toilettas zorgen voor een onvergetelijke kampeerplek. Onze dochters smullen ervan!"

Een maand te kort

Volgend jaar gaan Henk en Evelien al voor de dertiende keer naar camping De Puthof in Reijmerstok. Deze Limburgse camping heeft alles: ruime plaatsen, prachtig sanitair, aardige mensen en een schitterende omgeving, zeggen ze. "We gaan elk jaar een maand, maar eigenlijk is dit te kort. Echt een aanrader!

'Ons kampeerstekkie'

Vanaf de kampeerstek van Ronald Hoff kijk je richting Italië en Slovenië. De eenvoudige camping Alpenfreude ligt in Oostenrijk op bijna 800 meter hoogte, dus er is geen sprake van zwoele zomerse nachten. "Wij komen hier al twaalf jaar en vervelen ons nog steeds niet. Er is zoveel te zien en te beleven in de omgeving." Vooral voor fietsers en wandelaars is het een prachtige kampeerplaats. Onderweg zijn roofvogels en reeën te spotten. Er hangen soms waarschuwingsbordjes voor beren. "Ook is het mogelijk om even naar Italië te fietsen om een kopje koffie te drinken. Verdere actieve activiteiten zijn raften, mountainbiken, zomerrodelen en nog veel meer." Wil je even relaxen in de natuur tijdens deze vakantie? Dat kan, want er zijn verschillende meren en bossen in de buurt. Oostenrijkse plaatsen zoals Villach, Velden en Klagenfurt zijn ideaal om te winkelen en perfect om even een biertje te drinken op een terrasje. Er zijn enkele kleine musea, dierentuinen en grotten te bezichtigen. Van de stad Venetië ben je slechts tweeënhalf uur verwijderd met de auto. "Alle lokale activiteiten en attracties maken duidelijk waarom dit ons kampeerstekkie is", aldus Ronald.

 

Gastvrije boerencamping

Voor het gezin van Bastiaan Spekschate is de boerencamping in Schin op Geul de ultieme kampeerplek. "De omgeving is fantastisch en de eigenaar René Kroonen is zeer gastvrij. Een heerlijke plek om te verblijven!"

Onder een sterrenhemel

De Sahara is voor Ada en Fred zeker de mooiste plek om te kamperen. "Een fantastische sterrenhemel en volstrekte stilte, waar kan je dat verder nog vinden? Je moet er wel een stukje voor rijden, maar het is absoluut meer dan de moeite waard." De beste tijd om te reizen in de Sahara is in de wintermaanden. De dagtemperaturen zijn dan prima en met een goede slaapzak is het 's nachts goed te doen.

 

Pas op voor beren!

Gelegen aan de Grote Oceaan ligt de favoriete kampeerplek van Gerard Westerbeek. Door op het Wya Point Resort in Ucluelet, in Canada, een zandpad te volgen sta je in korte tijd oog in oog met de prachtige zee. Kampeerspullen kun je met een kar of kruiwagen naar de kampeerplek brengen. "Mensen die echt willen genieten van de natuur met weinig luxe en comfort moeten hier zijn. Levensmiddelen moeten bewaard worden in houten kasten, vanwege mogelijke beren op de camping. Een geweldige plek om je tent op te zetten!"

Slapen op een vlot

Overnachten op een vlot in de Kuinderplas, dat is volgens Veroni Alves de mooiste kampeerervaring van Nederland. "Op natuurkampeerterrein De Veenkuil kun je genieten in het bos en op het water.Gewekt worden door de watervogels en een ijsvogel zien duiken naar een visje aan de waterkant. Hier kun je gewoon lekker tot rust komen!"

 

Kampeerformule

"Bergen, zon, een zwembad, een zwemmeer of -rivier en gezellige mensen." Volgens de familie van Arjan Spies moet een kampeerplek aan deze factoren voldoen. Zo hebben ze dit jaar drie weken op camping La Viste in Rousset gestaan. "Deze Franse kampeerplek heeft alles wat wij nodig hebben voor een topvakantie!"

Wakker worden naast een gletsjer

De familie Nouta kiest wel eens voor een kampeervakantie waarbij ze om de twee à drie nachten verder reizen naar een andere camping om zoveel mogelijk van een land te zien. "Het zwaartepunt ligt dan toch wel op Scandinavië waar we IJsland, Denemarken, Zweden en twee keer Noorwegen hebben bezocht. We komen hier prachtige locaties tegen: op IJsland het ruwe 'maanlandschap', in Zweden prachtige bossen en in Noorwegen de Noorse fjorden." In 2012 kampeerde de familie voor de tweede keer in Noorwegen. "We vonden Olden Camping Gytri aan een prachtig gletsjermeer, het 'Oldevatnet' waarin de gletsjer de 'Jostedalsbreen' uitloopt. 's Ochtends wakker worden met een kop koffie en een geweldig uitzicht. Wat wil je nog meer?"

Smoorverliefd op Polen

B&B en minicamping Zorza Poranna ligt in het kleine plaatsje Dobkow in Polen. Het volgens de familie Van Velsen echt een feest om te kamperen op deze goed verzorgde camping. "De Nederlandse eigenaren staan klaar voor hun gasten en koken elke avond een driegangenmenu. Polen is een land met prachtige landschappen, vriendelijke mensen, gunstige prijzen en zonder massatoerisme. In de omgeving is genoeg te doen, van dierentuin tot een bezoekje aan de stad Krakau." Op deze kampeerplaats is de familie Van Velsen echt smoorverliefd geworden.

Genieten op hoogte

Op duizend meter hoogte kun je vanaf camping La Futa genieten van een prachtig uitzicht. Nell Goedhart kan deze plek dan ook zeker aanraden. "We hebben dit nog nooit eerder meegemaakt! Een ruime kampeerplaats zonder naaste buren en Andrea en Allesandra, de zeer vriendelijke jonge eigenaren, zorgden voor een mooie vakantie in het noorden van Toscane."

Klik hier voor nog meer kampeerverhalen van lezers.