Nieuws/Binnenland
498972
Binnenland

Gerrit G. al talloze keren veroordeeld voor rijden onder invloed

Man die baby doodreed hoort straf

ZWOLLE - Geert G., de man die in maart in Lutten een vijf weken oude baby doodreed en zijn vader aanreed, hoort dinsdag welke straf hij daarvoor krijgt. De aanklager heeft vier jaar cel geëist en een rijontzegging voor vijf jaar.

Daarnaast wil het Openbaar Ministerie (OM) dat een maand cel en een rijontzegging van twee jaar die G. eerder kreeg, ook alsnog worden opgelegd. Het OM vindt dood door schuld door zeer onachtzaam en onoplettend verkeersgedrag bewezen.

Gerrit G. reed in maart dit jaar in het Overijsselse Lutten een vader met kinderwagen omver en reed daarna door. In de kinderwagen lag een vijf weken oude baby die ter plaatse overleed. G. had vijf tot zes borrels op. Hij heeft verklaard de vader en de kinderwagen nooit gezien te hebben. G. dacht dat hij een vuilcontainer had geraakt, zei hij in de rechtbank.

G. is eerder al zeven keer veroordeeld voor rijden onder invloed.

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");