Nieuws/Binnenland
498981
Binnenland

'Moordvamp 28 jaar achter tralies'

TILBURG - Als het aan de Belgische justitie ligt, verdwijnt voormalig studente pedagogiek Tessa van D. 28 jaar lang achter tralies. De 27-jarige Van D. bracht de Belgische makelaar Gunther Haagen met tientallen messteken om het leven, samen met haar vriend Manuel van V. (29). Tegen hem is maandagochtend een levenslange celstraf geëist.

De juryleden oordeelden vorige week al dat Van D. en Van V. op alle fronten schuldig zijn aan de vooropgezette, gruwelijke slachtpartij op Haagen, in oktober 2011. De zakenman werd met 54 messteken om het leven gebracht in een te koop staande woning in het Belgische Weelde waar de Nederlanders hoegenaamd als potentiële kopers wilden rondkijken. In werkelijkheid ging het de twee om de Range Rover en het dure Rolex-horloge van de man.

Van D. en Van V. sloegen na hun gruweldaad in de auto van Haagen op de vlucht en werden later aangehouden. Ook in ons land hebben zij een reeks aan zeer gewelddadige misdrijven gepleegd waarvoor de Tilburgers binnenkort worden vervolgd.

Voor de Tilburgse ’moordvamp’ Tessa van D. waren merkkleding, dure sieraden, snelle auto’s en drank- en cokefeesten belangrijker dan een mensenleven. Lees meer in De Telegraaf

Lees ook: Gevaarlijker dan ’Bonnie en Clyde van het noorden’