Nieuws/Binnenland
498990
Binnenland

Weer wachten op 'Volkert-relaas'

DEN HAAG - De Tweede Kamer is dinsdag opnieuw in afwachting van antwoorden van minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) op meer dan zeventig vragen over de affaire met de eerste foto van Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn. Van der Steur had eerder beloofd de Kamer uiterlijk maandag te informeren, maar moest toen een dag extra geduld vragen.

Van der Steur ligt onder vuur nadat vorig week bekend was geworden dat de eerste foto's van Volkert van der G. in scène waren gezet en dat het Openbaar Ministerie daarvan af wist. Van der Steur zei vorige week dinsdag dat zijn ministerie er niet van wist. NRC Handelsblad meldde zaterdag echter dat de top van het ministerie in de persoon van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) er wel van op de hoogte was.

De foto's waren vorig jaar juni in scène gezet en gepubliceerd in De Telegraaf om een mogelijke zoektocht van de media naar Van der G. tegen te gaan. Hij kwam vorig jaar mei voorwaardelijk vrij. Er gold een mediaverbod, dat inhield dat hij geen contact met de media mocht zoeken.

Donderdag debatteert de Kamer met Van der Steur over de kwestie.