Nieuws/Binnenland
499003
Binnenland

Ex legt beslag op tegoeden Gullit

Rotterdam - Cristina Pensa, de Italiaanse ex-vrouw van Ruud Gullit heeft beslag laten leggen op zijn banktegoeden, huizen en inkomsten na een geschil over kinderalimentatie.

De rechtbank Amsterdam heeft onlangs toestemming voor de beslagen verleend, op basis van een eerder vonnis van de rechtbank in Milaan.

Gullit zou volgens Cristina Pensa al twee jaar niet meer zijn volledige alimentatie voor hun twee kinderen Quincy (24) en Cheyenne (21) betalen. De achterstand bedraagt inmiddels 140.000 euro, zo meldt haar Rotterdamse advocaat Glenn Haulussy. De voormalige partner van de voetballer raakte naar eigen zeggen in de financiële problemen als gevolg van de situatie. “Door de wanbetaling van mijn ex kon ik mijn huur niet meer betalen en ben ik mijn woning uitgezet”, aldus de Italiaanse.

Volgens haar raadsman beweert Gullit niet aan zijn betalingsverplichting te kunnen voldoen omdat hij grote schulden heeft bij de Belastingdienst. Onderzoek wijst uit dat dit niet het geval is, aldus Haulussy.