Nieuws
499389
Nieuws

De Veerkampjes over Man Bijt Hond: hoe Nederland echt is

De Veerkampjes betreuren het naderende einde van Man Bijt Hond, de NCRV-rubriek die vandaag een afscheidsfeest viert en vrijdag voor het laatst wordt uitgezonden. Met (schoon)moeder Nel maakten ze ruim tien jaar geleden in het programma furore met een eigen docusoap.

,,We keken het al voordat er bij ons wordt aangebeld'', vertellen Hanny en Ton Veerkamp. Ton: ,,Dit is hoe Nederland echt is, in plaats van al die extreme figuren die je verder alleen maar op tv ziet.'' Hanny: „Man Bijt Hond had van ons nog heel lang door kunnen gaan. Het is elke keer anders, en met die korte stukjes gaat het niet vervelen.” 

Nel heeft de beste jaren van haar leven gehad dankzij Man Bijt Hond en de daarop volgende docusoap bij SBS, stellen ze. Hun roem is misschien tanende, al merken ze daar nog niet veel van. ,,Ik kijk er eigenlijk van op dat we tien jaar later nog steeds zo bekend zijn'', vertelt Hanny. ,,We hebben het toch al veel langer volgehouden dan sommige bekendere Nederlanders. Neem nou Harry Mulisch, daar hoor je toch niks meer van? Begraven en dat was het. Maar als ik straks naar de Deen ga, begint iedereen weer tegen me over Nel.” 

Lees hier het hele verhaal