Nieuws
499505
Nieuws

Praat mee

'Victoria, waarom gebruik je van die dunne modellen?'

GEEN - Victoria Beckham is in opspraak gekomen tijdens de New York Fashion Week. Beloofde ze een aantal jaar geleden dat ze alleen maar gezonde modellen zou gebruiken, zo verbaasde ze vriend en vijand met de keuze van haar modellen voor haar show de New York Fashion Week. Daar kwam een parade voorbij van graatmagere modellen tot woede van haar volgers op social media.

Een van haar volgers riep: "Weer een skelettenshow". Een ander riep: "Ze zien er helemaal niet gezond uit!" Ook de keuze van Victoria om het 17-jarige ultra magere model Peyton Knight om de show af te sluiten werd niet gewaardeerd. "Geef haar alsjeblieft wat te eten" smeekte een van haar volgers.

Gezond en minstens zestien

Knight die op 11-jarige leeftijd werd ontdekt, is nu slechts een jaar ouder dan de minimumleeftijd die wordt geadviseerd door de Council of Fashion Designers of America (CFDA). De moderaad van ontwerpers en stylisten riep een aantal dagen voordat de Fashion Week in New York van start ging, ontwerpers op om te kiezen voor gezonde modellen die minstens zestien jaar zijn.

Qua leeftijd heeft Victoria zich aan de oproep gehouden, maar wat betreft gezonde look, lijkt ze het advies van de moderaad naast zich neer te leggen.

Beste versie van zichzelf

Ondanks de kritiek die Victoria kreeg, zei ze na haar show: "Het is een collectie voor alle maten en figuren. Ik zeg altijd: ‘Ik wil dat vrouwen zich voelen als de beste versie van zichzelf’."

Op haar Instagram bedankte Victoria Peyton Knight voor het afsluiten van haar show.

 

Praat mee

Wat vind jij van de keuze van Victoria’s modellen? Praat mee!