Nieuws/Buitenland
499611
Buitenland

Vluchtelingen tijdelijk in hostels Duitsland

DETMOLD - Hostels in Duitsland willen duizenden vluchtelingen opvang aanbieden, zodat ze de winter door kunnen komen. Zo'n 3800 asielzoekers kunnen vanaf begin volgende maand tijdelijk verblijven in hostels in de deelstaten Noord-Rijnland-Westfalen, Beieren, Saksen-Anhalt, Nedersaksen en Bremen. De bestuursvoorzitter van de Duitse hostelvereniging, Bernd Dohn, zegt dat herbergen hiermee willen voorkomen dat ze in tenten op straat moeten slapen als het straks kouder wordt.

Een aantal hostels wordt speciaal ingericht als vluchtelingenopvang, waar ook extra personeel wordt ingezet. Toeristen hoeven dus niet bang te zijn dat ze in dezelfde herberg slapen als de vluchtelingen. Mensen die al een slaapplaats in een van de hostels hadden geboekt, zijn omgeboekt naar andere hostels. Volgens Dohn vonden toeristen de situatie begrijpelijk.

De hostelvereniging benadrukt dat er geen extra slaapplekken worden gecreëerd, maar dat alleen slaapplekken worden benut die nog niet bezet waren. De vluchtelingen kunnen tot in elk geval eind januari blijven. In heel Duitsland zijn meer dan vijfhonderd hostels. Hoeveel er worden vrijgemaakt voor de opvang van vluchtelingen, is niet duidelijk.