Nieuws/Binnenland
499653
Binnenland

Vader slachtoffertje flatdrama wil alsnog vervolging moeder

HOOGEVEEN - De vader van het achtjarige meisje dat in juni van een flat viel in Hoogeveen, legt zich niet neer bij het besluit van het Openbaar Ministerie het onderzoek naar de dood van zijn dochter af te sluiten. Hij wil dat de moeder alsnog wordt vervolgd voor de dood van het meisje. Hij is een procedure gestart bij het gerechtshof. Dat heeft zijn advocate bevestigd na berichtgeving van RTV Drenthe. Ook begint hij een civiele procedure tegen jeugdzorg.

De vrouw beroept zich tot nu toe op haar zwijgrecht. De vader van het meisje vindt dat zij de morele plicht heeft alsnog te spreken en start een procedure bij het Gerechtshof, zo meldt zijn advocaat Liesbeth Poortman aan RTV Drenthe.

Volgens de vader kreeg het meisje voor het drama al slecht te eten, was ze ongelukkig en vaak getuige van feestjes waar drank en drugs werden gebruikt. Na het incident zei de vader in de media dat hij instanties al drie jaar waarschuwde voor de situatie rond zijn ex-vrouw. ,,Haar dood had wellicht voorkomen kunnen worden als jeugdzorg had ingegrepen", zegt Poortman tegen RTV Drenthe.