Nieuws
499669
Nieuws

McDonald's gaat testen met bioburger McB

BERLIJN - Het roer gaat mogelijk om bij McDonald's. De fastfoodketen uit de Verenigde Staten gaat van 1 oktober tot 18 november in Duitsland experimenteren met de biologische rundvleesburger 'McB'. De uitbreiding van het menu is een volgende stap om McDonald's om te turnen in een "modern en progressief hamburgerrestaurant". Steve Easterbrook, de nieuwe baas van McDonald's, heeft dat als voornaamste doel gesteld voor zijn bedrijf.

Er is wereldwijd steeds meer vraag naar meer natuurlijk eten. Ook de Duitsers - toch bekend om hun voorliefde voor worst en schnitzel - eten minder vlees en het aantal vegetariërs stijgt. De Duitsers zijn volgens McDonald's steeds meer bezig met hun gezondheid, dierenwelzijn en het milieu. Daar speelt de keten nu op in met de McB.

Dat de burger een bio-tintje krijgt, betekent dat de koeien waar ze van gemaakt worden, grazen op weiden waar alleen natuurlijke mest en bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Eerder deze maand besloten de 16.000 restaurants van McDonald's in de VS en Canada al te switchen van legbatterij- naar scharreleieren.