Nieuws/Binnenland
499684
Binnenland

Boze taxichauffeurs zorgen voor vertraging

AMSTERDAM - Boze chauffeurs van taxi's op Schiphol hebben vrijdagmiddag het verkeer op de A4 gehinderd. Ze reden eerst in colonne in een slakkengang tussen Amsterdam en Den Haag. De taxichauffeurs keerden daarna volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) op de A4 richting Amsterdam. Dat leverde ook hier oponthoud op. Andere ongelukken rond Amsterdam zorgden voor extra vertragingen. Dat zorgde volgens de VID op het drukste moment voor zo'n dertig kilometer file in en rond de hoofdstad.

De taxichauffeurs voerden actie tegen de zogenoemde ronselaars op Schiphol. Dat zijn chauffeurs die niet bij een centrale zijn aangesloten en geen vergunning hebben voor Schiphol. In juni protesteerden de taxichauffeurs ook, omdat ze het niet eens zijn met die gang van zaken.

De VID was niet te spreken over de actie van de taxichauffeurs. De verkeersdienst vindt het zorgelijk dat het protesteren op snelwegen aan populariteit lijkt te winnen. Ook politieagenten, vrachtwagenchauffeurs en metaalbewerkers protesteerden dit jaar op de Nederlandse snelweg. De kans op ongelukken is aanmerkelijk groter in de file, aldus de VID.