Nieuws
499720
Nieuws

'Propertize stoot voor miljarden vastgoed SNS Reaal af'

Propertize, de 'bad bank' met de vastgoedleningen van het genationaliseerde SNS Reaal, wil voor €4,3 miljard uit zijn portefeuille verkopen.

Dat meldt Bloomberg vrijdagmiddag op basis van gesprekken met personen betrokken bij voorbereiding. De eerste onderhandelingen  met kopers zullen in oktober beginnen.

Propertize, in 2013 genationaliseerd, bouwde in het eerste halfjaar €635 miljoen van de portefeuille af, vergeleken met €266 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder.

Afstoten

Het bankonderdeel sluit aan in een lange rij met verkopende partijen die vastgoed op de markt brengen. Europese banken alleen al hebben voor €74 miljard in de markt gebracht.

Propertize kreeg tien jaar om de door slechte leningen geplaagde vastgoedportefeuille die SNS Reaal bijna fataal werd, af te wikkelen. Dat kan door aflossen of herfinancieren van leningen en het verkopen van het vastgoed.

De bad bank schreef over het eerste halfjaar een nettowinst van €15 miljoen, waar een jaar eerder nog een verlies van 47 miljoen in de boeken stond.

 Klik hier voor al het actuele beurs- en bedrijfsnieuws !