Nieuws/Buitenland
499734
Buitenland

Hongarije zoekt steun in Wenen voor corridor

WENEN - Slechts twee weken nadat de Oostenrijkse kanselier had gezegd dat de Hongaarse behandeling van migranten deed denken aan de Holocaust, heeft de Hongaarse premier een verrassingsbezoek gebracht aan Wenen. Premier Viktor Orbán ging in de Oostenrijkse hoofdstad bij kanselier Werner Faymann op zoek naar steun voor het verder afsluiten van zijn land.

Orbán wil dat andere landen helpen bij het aanleggen van barrières in het zuiden van Hongarije. Doel is een corridor op te zetten voor vluchtelingen die vanuit Kroatië komen en naar Duitsland en Oostenrijk willen reizen.

Na het bezoek zei de Hongaarse premier "bereid te zijn alles te vergeten", doelend op de kritiek van Faymann. Die liet weten dat de ontmoeting rustig was verlopen. Duidelijke afspraken zijn echter niet gemaakt. Beide landen zullen volgens Orbán de samenwerking verbeteren.

Hongarije heeft al een hek gebouwd bij de grens met Servië. De vluchtelingenstroom heeft zich daardoor voor een groot deel verplaatst naar Kroatië. Ook daar is Hongarije nu bezig een hek te bouwen.