Nieuws/Binnenland
499760
Binnenland

'Desastreus voor winkels bij het Binnenhof'

DEN HAAG - "Desastreus voor ons, die verbouwing van het Binnenhof", zei een woordvoerster van de belangenvereniging Pleinkwartier over de plannen. Volgens haar gaan de winkeliers, horeca en musea in de buurt van het Binnenhof het in hun portemonnee voelen als de renovatie begint. "Veel mensen blijven weg." Het Plein grens aan het Binnenhof.

Volgens haar is over de verbouwing nog niet het laatste woord gezegd. "We beraden ons nog hoe we gaan reageren." Vooral het wegblijven van toeristen noemt ze een forse financiële aderlating.

Een woordvoerder van de ondernemersvereniging Hofkwartier zei dat het mogelijk moet blijven om tijdens de verbouwing over het Binnenhof te lopen om foto's te maken. "Gaten in de schutting om te kijken hoe het met de renovatie gaat, vinden toeristen en Hagenaars ook leuk." Hij is voorstander van gefaseerde verbouwing omdat dan toeristen naar Den Haag blijven komen. "Misschien is het een idee om tijdens de verbouwing Paleis Noordeinde open te stellen voor het publiek."