Nieuws/Binnenland
49997570
Binnenland

Gommers: meeste zorgen om Britse virusmutatie

HILVERSUM - Ook Diederik Gommers, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, is niet positief over de huidige coronacijfers. Premier Mark Rutte liet dinsdag weten „niet erg hoopvol te zijn over wat kan na 19 januari.” Gommers gaat ook niet uit van een versoepeling. „Het is heel moeilijk”, zei hij dinsdagavond in het televisieprogramma Op1.

„De besmettingen gaan wel omlaag, maar het percentage testen dat positief is, is weer hoger. Ook het aantal opnames in ziekenhuizen blijft hoog. Terwijl we hadden gehoopt dat het na deze periode zou gaan dalen. Maar dat gebeurt nu nog niet. Ik denk dat we nog even moeten wachten tot volgende week, maar ik ben niet heel positief.”

Gommers maakt zich het meeste zorgen over de Britse virusmutatie, die ook in Nederland op nog kleine schaal is opgedoken. „Ik maak mij er de meeste zorgen om dat de Britse virusmutatie ons aan het eind van de maand nog te wachten staat. Daarom ben ik blij dat de vaccinaties nu naar voren zijn gehaald.”

Mutatie

De Britse variant, zoals nu bekend, is besmettelijker maar lijkt niet schadelijker dan het oorspronkelijke coronavirus. Dat waaide een jaar geleden over vanuit Wuhan, China. Peking weigerde dinsdag onderzoekers die de herkomst van het longvirus uit willen zoeken, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop