Nieuws
500195
Nieuws

Enorme toename internetverkopen

EDE - Steeds meer mensen kopen spullen via internet. In de eerste helft van dit jaar is er sprake van een stijging van 18,4 procent in vergelijking met de eerste zes maanden van 2014. Consumenten gaven online 7,96 miljard euro uit aan producten en diensten, ten opzichte van 6,72 miljard euro in de eerste helft van 2014. Dat blijkt donderdag uit cijfers van Thuiswinkel.org.

De enorme toename is een verrassing voor Gino Thuij van marktonderzoeksbureau GfK. "De onverwacht forse groei heeft geleid tot het bijstellen van onze verwachtingen over 2015", zegt hij. "Naar verwachting zal de groei van de online bestedingen zich in de tweede helft van het jaar doorzetten en zullen de online bestedingen over heel 2015 uitkomen op ongeveer 16,5 miljard euro."

Opvallend in het tweede kwartaal is de sterke groei in de aankoop via internet van sport- en recreatieartikelen. Dat heeft volgens de onderzoekers onder meer te maken met grote sportevenementen in ons land, zoals twee etappes van de Ronde van Frankrijk.

Klik hier als de grafiek niet zichtbaar is.