Nieuws/Binnenland
500464
Binnenland

Beelden opgedoken in groot onderzoek naar wapenarsenaal Nieuwegein

Doelwitten liquidaties op tv

Nieuwegein - De vijf mysterieuze personen die vorige week in Opsporing verzocht werden getoond, zijn mannen die mogelijk op de nominatie stonden te worden geliquideerd. De beelden doken op in het grote onderzoek naar een enorm wapenarsenaal in Nieuwegein.

Dat meldden diverse bronnen rond het onderzoek aan De Telegraaf.

In juli van dit jaar trof de politie in een opslagruimte in Nieuwegein een ongekend grote hoeveelheid wapens aan. Er lagen zestig pistolen en revolvers, negen handgranaten, 36 automatische wapens en flink wat munitie. Acht mannen die werden opgepakt voor het depot, zouden ook liquidaties hebben voorbereid.

Vorige week liet het programma Opsporing verzocht beelden zien van vijf mannen. Die zouden vermoedelijk heimelijk zijn geobserveerd. Tot nu toe hielden politie en justitie angstvallig geheim waarom de beelden werden getoond. Uit vrees voor nieuwe afrekeningen liet de politie de foto’s zien op de nationale televisie.

Woordvoerder Wim de Bruin van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie wil in het kader van het onderzoek dat loopt naar de mannen niets zeggen over de link tussen de beelden en het Nieuwegein-onderzoek. Hij ontkent het verband niet. Inmiddels is de identiteit van drie van de vijf personen achterhaald.

Lees het hele artikel hier.