Nieuws/Binnenland
500862
Binnenland

Zilver boogschutter Van den Berg in Rio

De Nederlandse handboogschutter Sjef van den Berg is dinsdag bij het olympisch testtoernooi in Rio de Janeiro als tweede geëindigd. In de finale bleek de Zuid-Koreaan Kim Woo-jin, de nummer één van de wereld, te sterk voor de Brabander: 7-3.

Van den Berg had zich onder meer via winst op de als tweede geplaatste Canadees Crispin Duenas naar de finale van het zogenoemde testevent geschoten. De boogschutter uit Heeswijk-Dinther pakte eerder dit jaar ook al individueel zilver bij de Europese Spelen in Bakoe.

Van den Berg toonde zich verguld met zilver. "Ik ben niet teleurgesteld na mijn verlies, het voelt alsof ik weer zilver heb gewonnen", doelde hij op zijn zilveren medaille in Bakoe. "Ik heb hier belangrijke ervaringen opgedaan op het gebied van de Braziliaanse cultuur en het klimaat. Die ervaringen zullen mij helpen met de voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio volgend jaar."

Jan van Tongeren en Rick van der Ven, Van den Bergs landgenoten met wie hij eerder in de week brons had veroverd in de landenwedstrijd, troffen elkaar in het individuele toernooi in de eerste ronde. Van Tongeren was daarin de sterkste maar hij vloog er in de tweede ronde uit tegen de Koreaan Oh Jin-hyek.