Nieuws
500921
Nieuws

Xiaomi debuteert als telecomaanbieder

De Chinese smartphone fabrikant Xiaomi is in zijn thuisland nu ook actief als telecomaanbieder. Het bedrijf gaat de concurrentie aan met de drie aanbieders die eigendom zijn van de staat.

In China zijn virtuele mobiele netwerkaanbieders, die capaciteit kopen van grote aanbieders en doorverkopen onder hun eigen merk, nog niet populair. De drie bedrijven in staatshanden domineren de telecomindustrie. Met Mi Mobile, dat draait op het netwerk van Unicom, opent Xiaomi de aanval. Xiaomi biedt twee abonnementen. Bij de eerste betaalt de klant per gebruik 0,1 yuan (€0,014) per minuut, sms of 1 MB, terwijl gebruikers er ook voor kunnen kiezen voor 59 yuan (€8,3) per maand 3GB data te kopen.

Een klein half jaar geleden kondigde Google aan in de Verenigde Staten van start te gaan als virtuele mobiele aanbieder. Zijn Fi-netwerk maakt gebruik van de netwerken van Sprint en T-Mobile. Er gaan geruchten dat ook Apple bezig is een eigen virtueel mobiel netwerk te starten. De iPhone-fabrikant heeft hier echter nog niet op gereageerd.

Naast de aankondiging van zijn eigen virtuele mobiele netwerk, lanceerde Xiaomi ook een nieuwe betaalbare smartphone. De Mi 4c is een 5 inch Android smartphone met een 1080p scherm, een 13 megapixel camera en een Snapdragon 808 processor met 2GB RAM en 16 GB opslaggeheugen. Aan het toestel dat vooralsnog alleen in China verkrijgbaar is hangt een prijskaartje van 1299 yuan (€183).