Nieuws/Binnenland
500925
Binnenland

Kindje overleden na ongeval in zwembad

RHENEN - Een 9-jarig meisje uit Syrië is maandag overleden nadat ze in de problemen was geraakt in zwembad ’t Gastland in Rhenen.

Het meisje zou les hebben gehad in het ondiepe bad. Toen ze aan het einde van de les met een vriendinnetje naar de douches ging, is ze op de een of andere manier in het diepe bad terechtgekomen. Daar raakte ze in de problemen en verloor het bewustzijn.

De leerlinge van de Ericaschool in het Utrechtse stadje was al enkele minuten zoek toen ze in het water werd ontdekt. Ze werd bewusteloos naar de kant gehaald, gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Hulp van de massaal toegestroomde hulpdiensten kwam echter te laat.

Medewerkers van het zwembad willen niet op de tragedie ingaan. „We moeten eerst gaan bekijken hoe dit heeft kunnen gebeuren”, laat een medewerkster weten. Op een glazen pui van het zwembad is een briefje opgehangen: „Tot onze spijt is ’t Gastland wegens omstandigheden gesloten.”

Op de Ericaschool kwamen leerkrachten gisteravond bijeen. Zij kregen begeleiding van Slachtofferhulp.

Triest

De politie zegt de toedracht te onderzoeken, maar gaat vooralsnog uit van een tragisch incident. „Maar wat er zich precies heeft afgespeeld, onderzoeken we nog. Dit is een triest verhaal natuurlijk”, aldus zegsman Bernhard Jens.

Burgemeester Hans van der Pas is verslagen door het nieuws: „Ik ben diep geraakt door het overlijden van het meisje. Mijn medeleven gaat uit naar de familie, klasgenoten en andere betrokkenen.”

Enkele uren na het fatale incident deden hardnekkige geruchten de ronde dat het meisje met haar haren verstrikt was geraakt in een afvoerrooster. De politie ontkracht echter met klem dat dit de reden van het overlijden is geweest.