Nieuws
500934
Nieuws

Teletubbies maakt comeback

De veelbekroonde kinderserie Teletubbies wordt na bijna twintig jaar in een nieuw jasje gestopt en volgend jaar weer op de Nederlandse buis uitgezonden.

Teletubbies is nieuw leven ingeblazen en zal aan het begin van 2016 op NPO Zappelin te zien zijn. Het wereldwijde Britse peuterfenomeen is bijna twintig jaar nadat het in 120 landen voor de eerste keer op de televisie te zien was, weer terug.

 “We zijn er buitengewoon trots op dat we dit wereldfenomeen weer terugbrengen ", aldus Steven DeNure, President, DHX Media. "We vinden het geweldig dat Nederland een van de landen is die de Teletubbies weer in hun cultuur ontvangt.”

1 miljard

Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa en Po waren in maart 1997 voor het eerst te zien. De kinderserie werd een van de meest succesvolle internationale kindermerken aller tijden. De show wist tot op heden meer dan 1 miljard kinderen te bereiken. De originele afleveringen waren in meer dan 120 landen in 45 talen op televisie te zien.

Daarnaast was Teletubbies het allereerste westerse peuterprogramma dat op de CCTV in China te zien was, waar het een publiek van 300 miljoen kinderen heeft bereikt. Op Youtube worden de Teletubbies nog steeds meer dan 75 miljoen keer per maand bekeken.