Nieuws/Binnenland
500938
Binnenland

'Verhaal over Van der G. rammelt'

ROTTERDAM - Het verhaal over de al dan niet door Volkert van der G. geschonden voorwaarden voor zijn vrijlating rammelt aan alle kanten. Dat zegt Joost Eerdmans dinsdag namens het Burgercomité tegen Onrecht na de verklaring van het OM dat het van tevoren wist van foto's die vorig jaar ondanks een mediaverbod van de moordenaar van Pim Fortuyn waren genomen.

Eerdmans laat ook namens Pim Fortuyns broer Simon weten dat er opheldering moet komen. "We zijn zeer ontevreden met de reactie van het Openbaar Ministerie van een paar regels", aldus Eerdmans. "Het gaat om de belangrijkste moordenaar van het land".

Ook steekt het hem dat er met het OM en Reclassering Nederland twee instanties op de hoogte waren, terwijl minister Ard van der Steur en staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie naar eigen zeggen van niets wisten.

Eerdmans wijst erop dat de familie van Fortuyn nooit op de hoogte is gesteld van afspraken over foto's. Dit terwijl het OM volgens hem wel altijd zegt nabestaanden en slachtoffers zoveel mogelijk te informeren.