Nieuws/Buitenland
500948
Buitenland

´Amerikaan doodde echtgenotes voor 5 miljoen dollar´

DENVER - Een Amerikaanse man is schuldig bevonden aan moord op zijn tweede vrouw en heeft mogelijk ook zijn eerste echtgenote op een bizarre manier ´als ongelukje´ om het leven gebracht. Dit alles zodat hij een grote som geld zou krijgen van de levensverzekering. Voor de eerste echtenote heeft hij een half miljoen dollar kunnen opstrijken en voor de tweede echtgenote kreeg hij maar liefst 4,5 miljoen dollar.

De eerste vrouw van Harold Henthorn stierf in 1995 omdat ze tijdens het wisselen van een band onder de auto terecht was gekomen. Hoewel onderzoekers een voetafdruk tegen de auto bij het gewisselde wiel zagen, werd het onderzoek al snel gestaakt en haar lichaam gecremeerd. De rouwende echtgenoot kreeg een half miljoen dollar uit een levensverzekering, die volgens The Washington Post slechts maanden eerder was afgesloten.

De tweede vrouw van Henthorn viel in 2012 tijdens een wandeling van een klif in de Rocky Mountains. Opnieuw waren er geen getuigen en ook dit keer was er sprake van een fikse verzekeringssom, omgerekend 4,2 miljoen euro. Dat geld kreeg Henthorn echter nooit te zien, want de politie werd door een anonieme tipgever attent gemaakt op de vreemde dood van zijn eerste vrouw.

Het verhaal dat de weduwnaar over het noodlottige ongeval vertelde strookte echter niet met de werkelijkheid. De jury bevond hem uiteindelijk vooral schuldig door de wandelkaart die het stel had gebruikt. Daarop was precies de plek waar zijn vrouw was gevallen gemarkeerd met een grote X.