Nieuws
500952
Nieuws

Smartwatch met Android Lollipop

De nieuwste standalone smartwatch van Omate draait op een volledige versie van Android 5.1 Lollipop. Gebruikers kunnen het slimme klokje gebruiken om te bellen, berichten te versturen en te gamen zonder dat het hiervoor gekoppeld hoeft te zijn met een telefoon.

De Omate TrueSmart+ is de opvolger van de Truesmart, één van de eerste standalone smartwatches die twee jaar geleden via KickStarter het levenslicht zag. Doordat de TrueSmart+ een volledige versie van Android draait, kunnen ontwikkelaars hun Android apps compatible maken voor het horloge. Omate heeft een eigen gebruikersface, OUI 3.0, over Lollipop gelegd die onder andere toegang biedt tot de eigen Ostore.

De TrueSmart+ draait op een 1GHz processor, beschikt over 1GB werkgeheugen en 8GB opslaggeheugen. Het 1,54 inch scherm heeft een resolutie van 320x320. Dankzij diverse sensoren kan het klokje ook gebruikt worden als fitnesstracker.

Uiteraard ontbreekt een Micro SIM kaart niet zodat gebruikers telefoontjes kunnen plegen zonder dat het horloge gekoppeld is met een smartwatch. In de rubberbandjes zijn de Wifi, 2G/3G en GPS antennes geïntegreerd.

De TrueSmart+ verschijnt naar verwachting in november op de markt en heeft een prijskaartje van $169. Een Europese prijs is niet bekend.