Nieuws/Buitenland
500989
Buitenland

´Opnieuw staking Londense metro´

LONDEN - De metro in Londen wordt volgende week opnieuw getroffen door een tweedaagse staking. Daartoe is besloten door slechts drie vakbondsleden, stelt de vervoersorganisatie London Underground (LU) dinsdag tegen de krant Evening Standard.

Het personeel van de metrolijn Waterloo & City legt van maandagavond tot en met woensdagavond het werk neer omdat ze klachten hebben over hun arbeidsomstandigheden. ,,Er wordt verlangt meer te werken voor minder geld", aldus de vaksbonden. Dagelijks reizen 35.000 mensen op het traject, dat nog geen 3 kilometer lang is en ook wel de Afvoerpijp wordt genoemd.

Volgens LU waren er slechts zes mensen aanwezig toen de vakbondsleden stemden over de staking en stemden maar drie van hen vóór. De vakbond stelt dat er 24 leden waren, die unaniem besloten het werk neer te leggen.

"Het is schandalig dat zo'n klein groepje mensen zo'n grote verstoring op een belangrijke route naar de City kunnen veroorzaken", verwees een gemeenteraadslid tegen de krant naar het financiële hart van de Britse hoofdstad.