Nieuws/Binnenland
501025
Binnenland

Aanrijder Bram Moszkowicz betuigt spijt

AMSTERDAM - De man die in maart vorig jaar Bram Moszkowicz aanreed, heeft dinsdag in de rechtbank in Amsterdam spijt betuigd. Spencer A. was in paniek toen twee agenten hem arresteerden voor oplichting.

"Ik was erg geschrokken, daarom ben ik snel weggereden", zei A., die om zijn linkerpols al handboeien droeg toen hij vol gas gaf en een agent meesleurde. Die besloot na ruim twintig meter los te laten uit vrees voor zijn leven. Hij raakte gewond. "Het spijt me, ik had niet de intentie dat te doen", zei A. (30). Hij zei zich te schamen.

De verdachte heeft vorig jaar negen maanden in voorarrest gezeten. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem onder meer van een poging tot doodrijden van vijf mensen. Naast de twee politieagenten zijn dat een fietser, Moszkowicz en de dochter van de oud-advocaat.

De officier van justitie formuleert donderdag de strafeis.

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");