Nieuws
501070
Nieuws

Opmerkelijk

Bezoek eens een begraafplaats...

Begraafplaatsen worden niet gezien als de meest vrolijke plekken om je tijd door te brengen. En op vakantie moet je er waarschijnlijk helemaal niet aan denken om rond te lopen op een kerkhof. Daar denken ze in Groot-Brittannië echter anders over.

Vanwege de opkomst van het kerkhoftoerisme is er een nieuwe gids uitgebracht met zo’n 30.000 begraafplaatsen om te bezoeken. Het lijkt misschien een bizar idee om een kerkhof toe te voegen aan je reisroute maar toch zijn er vele toeristen die hier interesse in hebben. En daarom is de nieuwe Britse gids in het leven geroepen.

In de gids staan begraafplaatsen die worden aangeprezen als uitstekende bestemming voor wie op zoek is naar natuur, rust, maatschappelijke betrokkenheid en de lokale geschiedenis.

Kleine natuurgebieden

Begraafplaatsen staan voor veel mensen gelijk aan de dood. Maar in de gids worden ze gezien als heiligdommen en een opmerkelijke collectie van kleine natuurgebieden. Veel oudere kerkhoven zijn vrijwel onaangetast en generaties lang onveranderd gebleven. Planten en dieren hebben hierdoor vrij spel gekregen naast de historische monumenten en gedenkstenen. En dit levert een mooi plaatje op.

Rustgevend

In de gids staan dieren, planten en insecten afgebeeld met kleurrijke illustraties. Bezoekers kunnen tijdens het slenteren over de begraafplaats niet alleen de grafstenen en anekdotes lezen maar ook paddenstoelen, spechten, wormen en vleermuizen ontdekken. Misschien is een bezoek aan een kerkhof toch niet zo’n gek idee en eigenlijk heel rustgevend.

Bron: Dailymail