Nieuws
501072
Nieuws

Onderzoek

Mexico serveert goedkoopste hamburgermenu

Altijd handig om te weten als je op reis bent; waar betaal je het minst en waar het meest voor een hamburgermenu? Ja, zelfs op deze vraag is een antwoord. In Mexico-Stad ben je spekkoper en in Genève word je een poot uitgedraaid.

De Club Sandwich Index van Hotels.com onthult jaarlijks de prijzen van maaltijden en dranken in hotels wereldwijd. Het hamburgermenu wordt over de hele wereld geserveerd; een goede burger met lekkere frietjes en een glas frisdrank. De prijs, die je hiervoor betaalt, verschilt echter per stad.

Met een gemiddelde prijs van €8,91 blijkt een hotelgast het minst te betalen voor een hamburgermenu in Mexico-Stad. Ook in de Braziliaanse hoofdstad Rio de Janeiro ontvang je geen grote rekening als je een hamburger bestelt. De gemiddelde prijs bedraagt daar slechts €9,32.

Ook in Bogotá, de hoofdstad van Colombia, betaal je minder dan een tientje. Met een gemiddelde prijs van €9,57 voor een hamburgermenu staat deze stad op de derde plek.

Europese prijzen

Deze prijzen staan in schril contrast met de Europese prijzen. Zo kun je in Genève rekenen op een rekening die meer dan drie keer zo hoog uitvalt. Je betaalt voor een Zwitsers hamburgermenu namelijk gemiddeld €27,91.

Ook in Parijs (€22,25) en Stockholm (€20,83) zijn de prijzen relatief hoog. Amsterdam scoort gemiddeld met €13,87 voor een burger met friet en een glas frisdrank in een hotel.

Top 10 landen goedkoopste hamburgermenu's

Genève rolde eerder dit jaar - qua prijs van een clubsandwich in een hotel - ook al als duurste stad de bus.