Nieuws/Binnenland
501075
Binnenland

Politie aangeklaagd om moord Linda

TILBURG - De vader van het zoontje (4) van de doodgeschoten verpleegkundige Linda van der Giesen is van plan de politie aan te klagen. Edwin Wangsakrama stelt de politie aansprakelijk voor de dood van zijn ex-vriendin.

Met het proces hoopt Wangsakrama dat in de toekomst soortgelijke moorden op andere vrouwen kunnen worden voorkomen, zegt hij tegen BN De Stem,. „Dat die vrouwen dan in ieder geval wel meer bescherming krijgen.”

Linda van der Giesen werd afgelopen zomer doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk, waar ze als verpleegkundige werkte. Haar ex-vriend, de 37-jarige John F. meldde zich een dag later bij de politie.

Hij en Van der Giesen hadden volgens de politie een „complexe relatie”, waarbij over en weer meldingen en aangiftes zijn gedaan. F. heeft bovendien een strafblad waar enige geweldsdelicten op staan.

Al snel na de fatale schietpartij werd bekend dat Van der Giesen aangifte van bedreiging had gedaan tegen F. Ze verklaarde onder meer dat hij een vuurwapen zou hebben. De politie erkende dat de urgentie van die informatie niet goed is ingeschat.