Nieuws
501130
Nieuws

Misschien wel de gekste Hyundai Tucson

AMSTERDAM - Zeshonderdtachtig peekaa! Maar het kunnen ook meer paardenkrachten zijn. Autotuner Bisimoto Engineering bouwt voor de SEMA in Las Vegas, waarvan de 2015-editie begin november wordt gehouden, een wel heel speciale Hyundai Tucson.

Als basis voor de meer dan 680 pk sterke Tucson dient de ongeveer 180 pk sterke 2,4 liter viercilindermotorisering. De krachtbron is echter verre van origineel. De autotuner heeft de vierpitter ontdaan van talloze fabrieksorignele onderdelen en gekozen voor aangepaste componenten. Zo heeft het opgetuigde exemplaar afwijkende injectoren, krukas, motormanagementsysteem en andere coatings. Noodzakelijk omdat de tuner de vierpitter heeft uitgerust met een BTX-6465 Billet Turbo van Turbonetics. Van Spearco is de intercooler betrokken. Hoe sterk het blok daadwerkelijk is, zegt de fabrikant nog niet. Mogelijk wil het bedrijf dat cijfer als verrassing op de SEMA-tuningshow onthullen.

Specifiek

De Hyundai Tucson is voor deze gelegenheid uitgedost met een speciale koppeling, grotere wielen in 19 inch formaat met Toyo R888-banden en een speciaal afgestelde luchtvering. Voor de carrosserie-aankleding is gekozen voor het spoilerpakket, maar geen standaardspul. Bisimoto heeft allemaal specifieke items voor de Tucson ontworpen. Binnenin staat overigens een rolkooi.

Show

Wat Bisimoto of Hyundai met de getunede Tucson van plan is, is niet bekend. Maar de twee vinden het leuk om voor de SEMA een speciaal model uit te werken en de show naar zich toe proberen te trekken.