Nieuws
501347
Nieuws

Onderzoek

Frankrijk opnieuw populairste land

De zomervakantie is voorbij. Nederlanders trokken dit jaar massaal naar de zon in Frankrijk. Het land blijft het grootste campingland van Europa. Italië staat op nummer twee gevolgd door Spanje, Kroatië en Nederland. Vacansoleil kijkt terug op een geslaagd zomerseizoen.

In eigen land

Spanje was één van de grootste stijgers van dit seizoen. Ook Kroatië maakt snel naam als echte kampeerbestemming, evenals Duitsland, Denemarken en Luxemburg. Ook zetten we vaker de tent op in eigen land. “Deze zomer ontvingen onze Nederlandse campings 13 procent meer gasten dan vorig jaar”, aldus Marcel Cooijmans van Vacansoleil.

Camping als uitvalbasis

Het naseizoen is inmiddels in volle gang. Jonge gezinnen die niet gebonden zijn aan de schoolvakanties, trekken er op uit. Campings bij grote steden zijn populair. “Veel kampeerders benutten de camping als uitvalbasis voor een citytrip. Zij kiezen voor sightseeing én de rust en vrijheid van de camping in één vakantie”, aldus Cooijmans.

Glamping in trek

Voor wie een simpele koepeltent iets té simpel is, kies voor een Serengeti safaritent. Deze tent van Vacansoleil ging deze zomer succesvol in première op een camping in Italië. De stijlvolle kampeeraccomodatie met luxe faciliteiten zoals een moessondouche en airco, was een groot succes. Het zogenaamde glamping is een steeds populairder fenomeen.

Ga jij wel eens kamperen? Zo ja, waar zet jij het liefst de tent op?