Nieuws/Binnenland
502158
Binnenland

De Boer: 'Celtic in de benen'

ROTTERDAM - Frank de Boer was zondag met afstand de meest ijverige Ajacied in de uitwedstrijd van zijn ploeg bij Excelsior. De trainer van Ajax schreeuwde het herhaaldelijk uit om zijn spelers bij de les te houden. "Dat was nodig", zei hij na de zege van 2-0. "Vooral in de tweede helft was het erg matig."

"Ik denk dat ze vermoeid waren van de wedstrijd van donderdag tegen Celtic", zocht De Boer naar oorzaken. "Dit kunstgras hielp ook niet echt mee. Maar in mijn ogen hadden we hier met 6-0 of 7-0 moeten winnen. Daarom ben ik gematigd tevreden."

"Voetballen na een Europees duel is gewoon lastig", stelde De Boer. "Dat zie je aan PSV zaterdag bij Heracles. En aan Manchester City tegen West Ham United bijvoorbeeld. Daarom ben ik blij dat wij wel hebben gewonnen en deze speelronde zijn uitgelopen op PSV en Feyenoord. Wat dat betreft was het een goed weekeinde."

Maak het volgen van de eredivisie nu nog spannender. Stel je eigen droomelftal samen en daag je vrienden en familie uit. Speel gratis mee op EredivisiePRO.nl.

EREDIVISIE

Bekijk ook de uitslagen, karakteristieken en stand in de eredivisie.