Nieuws/Binnenland
502428
Binnenland

Aanvoerder Heracles: 'Zo lang mogelijk in deze flow blijven'

ALMELO - Het contrast met vorig seizoen kon niet groter. Bungelde Heracles vorig jaar na zes speelronden onderaan de eredivisie met nul punten nu draaien de Almeloërs met vijf overwinningen mee in de top van ranglijst. "Dat noemen ze dan een flow. Het verschil is enorm natuurlijk en dat geeft wel een ander gevoel. We staan er nu en daar mogen we van genieten", reageerde aanvoerder en doelpuntenmaker Mark-Jan Fledderus zaterdag na de zege op titelverdediger PSV (2-1).

Verdediger Fledderus die niet zo heel vaak scoort beloofde zijn vijfjarige zoontje zaterdag een doelpunt omdat de jongen bij wijze van uitzondering een avondwedstrijd op de tribune van het Polman Stadion mocht meemaken. En warempel, zijn vader zorgde voor de gelijkmaker door de bal over PSV-doelman Jeroen Zoet te werken. "Ik zag een gaatje en dan is het vol uithalen. Als de bal dan van je voet vertrekt weet je al, die gaat erin. Hij zat er lekker in. Een heel bijzonder gevoel."

Het eerste doel van Heracles dit seizoen is om zich zo snel mogelijk veilig te spelen en dat is nog niet aangepast. Fledderus: "We willen dat eerst voor elkaar krijgen en kijken dan wel verder. We liggen iets voor op schema", lacht de aanvoerder. "We zijn aardig op weg maar het stijgt ons nog niet naar het hoofd. We blijven realistisch. We weten ook wel dat er een keer een ommekeer kan komen, maar we willen natuurlijk zo lang mogelijk in deze flow blijven."

Fledderus denkt dat in de tweede helft van het afgelopen seizoen de verbetering bij Heracles al is ingezet. "We hebben toen ook al heel veel punten gepakt. Nu zit alles op een of andere manier mee. Alles valt goed en dan ligt het in sport soms erg dicht bij elkaar. Daar zijn we ons absoluut van bewust."

EREDIVISIE

Bekijk ook de uitslagen, karakteristieken en stand in de eredivisie.