Nieuws/Binnenland
502511
Binnenland

Schok om dood jonge kapiteins

Port Grimaud - Twee Nederlandse schippers van de Nederlandse bouwer van luxe motorjachten Wajer &Wajer zijn gisternacht om het leven gekomen in de haven van het Zuid-Franse Port Grimaud toen zij met hun rubberboot op de ankerketting van een voor anker liggend schip knalden.

Een derde opvarende, ook een Nederlandse schipper, overleefde het scheepsdrama. De jongens waren na een avondje stappen in hun boot op weg naar huis. Aanvankelijk zaten ze met vier man in hun rubberboot. Nadat een van hen aan wal was afgezet, voeren zijn drie collega’s verder door de nacht.

Het drama voltrok zich rond vier uur toen ze volgens directeur Dries Wajer door onbekende oorzaak op de ankerketting van een ander schip botsten en hun boot uit balans raakte. Twee jongens sloegen daarbij overboord, de derde opvarende bleef in de boot en raakte slechts lichtgewond.

Duikers

Hij was in staat om met zijn mobiele telefoon alarm te slaan en zijn baas en ouders te bereiken. Hulpdiensten zetten direct acht duikers in, die na enige tijd de twee omgekomen jongens in het water aantroffen.

Bij de Nederlandse botenbouwer is het dodelijke ongeval met twee van hun kapiteins keihard aangekomen. „Dit is een afschuwelijke klap voor de ouders van deze jongens, maar ook voor ons is dit een inktzwarte dag. Onze grootste zorg is nu de ouders en familie van de jongens te steunen”, aldus een woordvoerster van het bedrijf.