Nieuws/Buitenland
502783580
Buitenland

’Handlanger moslimextremisten Bataclan opgepakt’

Bloemen voor de Bataclan

Bloemen voor de Bataclan

ROME - De Italiaanse politie heeft een vermeende handlanger opgepakt van de moslimextremisten die in 2015 aanslagen pleegden in Parijs. Het gaat om een 36-jarige Algerijn die vervalste documenten zou hebben geleverd aan de aanslagplegers.

Bloemen voor de Bataclan

Bloemen voor de Bataclan

De politie arresteerde de verdachte in de plaats Bari, in het zuiden van Italië. De man zou een aanhanger zijn van terreurorganisatie Islamitische Staat.

Volgens de autoriteiten is vastgesteld dat de man zich in kringen van radicale jihadisten bewoog en directe steun aan de aanslagplegers heeft verleend. Athmane Touami, zoals hij volgens de krant La Repubblica heet, zou samen met zijn twee broers deel hebben uitgemaakt van een cel in Frankrijk en België. Het trio zou in de Brusselse gemeente Molenbeek hebben gewoond. Een van de broers is in België veroordeeld in een terrorismezaak.

Bij de aanslagen in Parijs vielen destijds ongeveer 130 doden. Ook raakten honderden mensen gewond. Extremisten schoten om zich heen of bliezen zich op bij horecazaken en bekende locaties als het Stade de France en concertzaal Bataclan. Het ging om de dodelijkste aanslag in Frankrijk sinds de Tweede Wereldoorlog.