502949
Binnenland

Duits grensplaatsje onwetend van komst Benno L.

Zwempedo duikt op in kinderrijke buurt

AMSTERDAM - Pedoseksueel Benno L. is na zijn definitieve vrijlating, begin september, neergestreken in een kinderrijke buurt in Duitsland. Hij woont zo’n honderd meter van een kinderdagverblijf en recht tegenover een wooncomplex met jonge gezinnen. In Amerika en Engeland zou zoiets nooit zijn toegestaan zonder dat omwonenden worden ingelicht.

Reclassering Nederland zegt hier echter niets aan te kunnen doen. „In heel veel straten wonen zedendelinquenten en overvallers. Daar verander je niets aan”, zegt woordvoerster Hanneke de Korte. „Zo kunnen we ook niet voorkomen dat pedofielen voor het hek van een speeltuin gaan staan.”

Benno L., die een zwemschool had in Vught, werd in mei 2011 door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot zes jaar cel wegens ontucht met 39 minderjarigen en het vervaardigen van kinderporno.

Hij misbruikte vooral verstandelijk gehandicapte meisjes die bij hem op les zaten. Zo wilde hij de kans op ontdekking zo klein mogelijk houden. In juni 2013 kwam de Brabander vervroegd vrij.

Begin september werd zijn vrijlating definitief en kon de ex-zedendelinquent naar Duitsland verhuizen.

Lees ook: 'Bizar, zo'n man naast een speelplein'