Nieuws
503410
Nieuws

Grootste goudhandelaar België verdacht van witwassen

De grootste goudhandelaar van België, Tony Goetz, wordt verdacht van witwassen van geld van criminelen en zwartspaarders. Buitenlandse klanten liggen onder de loep van het openbaar ministerie.

Het pakket van Antwerpen heeft na jaren van verzamelen van feiten besloten de keten van Tony Goetz en de smelterij te vervolgen. Volgens De Tijd zouden tientallen mensen onder verdenking staan zwart geld te hebben witgewassen via de goudhandel.

Het bedrijf is in handen van Sylvain en Alain Goetz, zonen van de stichter Tony. Tony Goetz, ooit begonnen in de diamantenwereld van Antwerpen, is een legende in vooral de Belgische goudwereld, zijn bedrijf dat in 1962 werd opgericht heeft een omzet van €1 miljard per jaar.

Ook klanten verdacht

Het is daarnaast een van de centra voor internationale handel en smelten van goud. Volgens De Tijd zal het parket met Goetz ook een serie klanten gaan vervolgen, waaronder klanten in het buitenland. Hen wordt betrokkenheid bij illegale activiteiten ten laste gelegd.

De advocaat van Tony Goetz zegt tegenover De Tijd dat het bedrijf zich altijd aan de regels heeft gehouden.

Lees hier de nieuwste beursanalyses van de goeroes van DFT Al het beursnieuws en actuele koersen ook op uw smartphone ? Klik dan hier