Nieuws
503611
Nieuws

Horen, zien en meepraten: tv tip

Hollands beste bloemstylist

GEEN - Journaliste Ronneke van der Genugten tipt elke dag een programma die je niet mag missen. Vandaag is dat Hollands beste bloemstylist.

In het tweede seizoen van Hollands beste bloemstylist gaan kandidaten uit de bloemenwereld de strijd met elkaar aan. Verlinden beoordeelt samen met Hanneke Frankema en Pascal Koeleman hun kunstwerken. De nuchtere Friezin Frankema heeft talloze nationale en internationale prijzen gewonnen, waaronder de Barcelona World Flower Cup. Koeleman runt samen met Rudi Tuinman al vijftien jaar 2Dezign. Het kleurrijke duo maakt bloemdecoraties, werkt mee aan fotoshoots en is er altijd voor in om interieuradviezen te geven.

Verlinden: "Ieder jurylid heeft een eigen taak. Hanneke buigt zich over het priegelwerk, Pascal bekijkt het totaalbeeld en ik moet kijken of de kandidaten zich aan de opdracht hebben gehouden. Nee, mijn handen jeuken niet om een opdracht op te pakken. Als jurylid bekijk je alles wat afstandelijker."

De mondige tuinman is niet bang om kritiek te leveren. "Het is niet de bedoeling dat ik hoog van de toren ga blazen. Maar als iemand zich niet aan de opdracht heeft gehouden, vind ik dat dat je ook moet kunnen zeggen. Je doet immers mee aan een wedstrijd en dan weet je dat je kunt winnen of verliezen. Ik boor niemand de grond in, maar ik ben duidelijk: iets is goed of slecht."

SBS6, 20.30 UUR

Over Ronneke

Televisiekijken, boeken lezen en naar muziek luisteren als dagelijkse job. Wie wil dat niet? Journaliste Ronneke van der Genugten geniet van deze droombaan. Gelukkig deelt ze die bevindingen nu ook dagelijks met ons op VROUW.nl!