Nieuws
503831
Nieuws

Virus kijkt in kaarten online pokerspeler

Online pokerspelers zijn het doelwit van een computervirus dat hun virtuele kaarten kan bekijken. De malware deelt deze informatie vervolgens met cybercriminelen die plaatsnemen aan dezelfde virtuele pokertafel als het slachtoffer.

Het virus Win32/Spy.Odlanor zit verstopt in poker-gerelateerde programma's zoals spelerbestanden en rekenmachines, zo schrijft beveiligingsbedrijf ESET. Naast de pokerkaarten heeft de malware het ook gemunt op andere nuttige informatie op de pc van het slachtoffer zoals loginnamen en wachtwoorden.

De malware richt zich op gebruikers van de pokerclients PokerStars en Full Tilt Poker. Wanneer vanaf een geïnfecteerde pc poker wordt gespeeld via één van deze sites maakt de malware screenshots van de kaarten en stuurt deze naar de computer van de aanvaller. De beelden tonen zowel de kaarten van de speler als zijn ID. Hierdoor kan de aanvaller op de pokersites op zoek gaan naar de speler en deelnemen aan hetzelfde spel.

De informatie over de kaarten van de gedupeerde speler geeft de cybercrimineel een significant voordeel in het spel. De veiligheidsonderzoekers weten niet of de aanvaller de pokergames handmatig speelt of dat dit proces geautomatiseerd is.

Volgens Eset is de spyware al enkele maanden actief en zijn de meeste slachtoffers afkomstig uit Oost-Europa, met name Rusland en Oekraïne.